11 اسلاید پست توسط: 𝐋 انتشار: 4 هفته پیش 48 مرتبه مشاهده شده گزارش ذخیره در مورد علاقه ها افزودن به لیست
توضیحات و معرفی راجب "نقاش"کشورمان"محمد غفاری ملقب به کمال الملک"
𝟏_کمال الملک (محمد غفاری)
محمد غفاری، ملقب به «کمال الملک», در
𝟐𝟕 مرداد سال 𝟏𝟐𝟐𝟔متولد شد،و در سال 𝟏𝟑𝟏𝟗درگذشت.
وی نقاش ایرانی در زمان "قاجار"و اوایل دوره "پهلوی"بود.و او نیز برادر صنیع الملک بوده. ارامگاه کمال الملک در نیشابور واقع شده که میتونید در تصویر بالا مشاهده کنید.
در خانواده او هنر و بخصوص نقاشی از اهمیت ممتازی برخوردار بود . پدر محمد نیز در کشیدن منظره و نقاشی و چاپ سنگی استعداد زیادی داشت به همین دلیل خیلی زود فهمید که فرزندش در نقاشی استعداد دارد و او را برای جدی گرفتن نقاشی ،تشویق و راهنمایی کرد . (میتونید نمونه نقاشی های این هنرمند رو بالا مشاهده کنید)
محمد غفاری پس از طی تحصیلات ابتدایی در کاشان با برادر بزرگترش به تهران آمد و در دارالفنون رشتهٔ نقاشی را ادامه داد.هر دو آنها در مدرسه دارالفنون به مدت سه سال در رشتهٔ نقاشی مشغول به تحصیل شدند (میتونید نمونه اثار این هنرمند را بالا مشاهده کنید)
تالار آینه یک نقاشی رنگ روغن از کمالالملک، نقاش واقعگرای ایرانی است. کمالالمک برای ۵ سال بر روی این اثر هنری کار کرد و در این نقاشی ناصرالدین شاه در تالار حاضر است. نقاشی کمالالملک از تالار آینه واقع در کاخ موزه گلستان گستردهتر از آن چیزی است که در واقعیت دیده میشود و کمالالملک در این اثر بر شکوه تالار آینه افزودهاست
پس از گذشت سه سال تحصیل وی در دارالفنون، هنگام بازدید ناصر الدین شاه از این مدرسه تابلویی از چهره اعتضاد السلطنه، رئیس وقت مدرسه دارالفنون را مشاهده نمود و تحت تاثیر آن قرار گرفت و او را به استخدام دربار در آورد و به سفارش ناصر الدین شاه چندین تابلو کشید.
پس از اینکه ناصرالدین شاه ، محمد غفاری را به استخدام دربار در آورد ابتدا به او لقب خان، سپس پیشخدمت مخصوص را به او داد و سپس شاه تحت تاثیر آثار او قرار گرفت و خود را به شاگردی وی در آورد و او را در ابتدا نقاش باشی و سپس کمال الملک نامید . او در مدت حضورش در دربار، 170 تابلو کشید که معروف ترین تابلو ، تالار آینه است.
او با خواهر مفتاح الملک ازدواج کرد و زندگی روی خوشش را با تولد دختری زیبا و گرم شدن کانون خانواده به او نشان داد اما حوادث تلخی نیز در زندگی او رخ داد که یکی از آنها مرگ برادر بیست و هشت ساله اش ابو تراب بود که نقاش جوان را با رنج و اندوهی عمیق قرین ساخت
پس از ک.شت.ه شدن ناصر الدین شاه و در آغاز سلطنت مظفر الدین شاه ، کمال الملک برای مطالعه و ادامه تحصیلات در زمینه زبان فرانسه و نقاشی به اروپا رفت و بیش از سه سال را در فلورانس، رم و پاریس گذرانید و از موزه های مهم شهر های رم، فلورانس و پاریس دیدن نمود و در آنجا با آثار هنرمندان به نام آشنا شد و از شاهکار ( روبنس)،(تیسین) و بویژه (رامبراند) نزدیک به دوازده کپی نقاشی کرد .
سفر به اروپا در اسلوب کار و طرز دید او اثرگذار بود . او به دستور مظفر الدین شاه در سال (1279 ش) به ایران بازگشت اما نتوانست با دستورات مظفرالدین شاه کنار بیاید برای همین به عراق رفت و چند سال در آنجا زندگی کرد و در طول زندگی در عراق پرده های زرگر بغدادی و میدان کربلا را ترسیم نمود.او بعد از بازگشت به ایران مدرسه "صنایع مستظرفه" را تاسیس کرد و مدیریت آن را بر عهده گرفت.
سرانجام محمد غفاری (کمال الملک) درسن 95 سالگی و روز یکشنبه 27 مرداد سال 1319ه.ش بر اثر کهولت سن بیمار شد و در منزل محمد غفاری نوه ی دختری اش سایه هنرش را از روی زمین محو نمود.
با اینکه او وصیت نموده بود در باغ خودش واقع در حسین آباد دفن شود اما آرامگاه او در نیشابور‚مجاور مزار شیخ فرید الدین عطار نیشابوری است. او 12 سال آخر عمر خود را در روستای حسین آباد گذراند.
11 اسلاید
1
نتیجه
مجموع امتیاز شما
امتیاز
تعداد پاسخ صحیح
تعداد پاسخ غلط
درصد صحیح
شما به درصد سوالات پاسخ درست دادید
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
28 لایک
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10